Festményeket adományozott Sátoraljaújhely önkormányzatának Dudásné Ferkó Klára

Négy a Magyar Kálváriát ábrázoló festménnyel ajándékozta meg Sátoraljaújhely Önkormányzatát Dudásné Ferkó Klára. Az újhelyi amatőr művész azért döntött ezen képek mellett, mert a Kálváriáról sokak eszébe jut Sátoraljaújhely, ráadásul az elmúlt évek alatt közkedvelt kiránduló helyé vált a nemzeti zarándokhely. A városvezetők örömmel vették a felajánlást.

Épül a Sólyom II.-ismét repült a MI-8 helikopter

Épül a Sólyom II. a Zemplén Kalandparkban, a létesítmény eleminek szállításához ismét Sátoraljaújhelyre érkezett a szlovák Techmont cégrepülő a MI-8 helikoptere!

Fotó: Koncz Viktor, Tóth István, Bernáth György

 

ÚTLEZÁRÁS!

Tájékoztatom az érintetteteket arról, hogy elkezdődnek a Magas hegyen a Sólyom 2 kötélhúzásának, feszítésének munkái. Az alábbi időpontokban a hegyre vezető út
TELJES SZÉLESSÉGÉBEN LE LESZ ZÁRVA:
2016. május 10-én, kedden este 19 órától, illetve
2016. május 11-én, szerdán 5.15 perctől a munka befejezéséig.
A munka befejezésének tervezett időpontja:
2016. május 11. szerda 10.00 óra.

Franz Kafka emléktábla avatás

Cseh és szlovák szervezetek kérésére ma az általuk készített táblát avattuk Franz Kafka emlékére a Kossuth tér 14. szám alatt.

Sólyom 2

Jó hírem van! Folyik a Sólyom2 építése. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő napokban ismét feltűnik a helikopter Zemplén Fővárosának egén, amely a munkák utolsó fázisát jelenti. Az átadás tervezett időpontja májusa-júniusa.

Nyelvhasználati és honismereti verseny

Nemcsak magyarok A Magyar Nyelv Múzeumában

Ma délelőtt kiváló program helyszíne volt Széphalmon A Magyar Nyelv Múzeuma. A Rotary Klub szervezésében nyelvhasználati és honismereti verseny keretében mérethették meg magukat a “cserediákok”. Gratulálok az esemény szervezőinek, kiváló ötletet valósítottak meg!
Örömmel köszöntöttem a diákokat a múzeumban, s kértem, vigyék jó hírét szép Magyarországnak és Zemplén Fővárosának, Sátoraljaújhelynek, ahová visszavárjuk őket.

Népvándorlás című rendezvény

Köszönöm Csókay András professzor úrnak és kedves Feleségének, hogy megtisztelte Zemplén Fővárosát látogatásával. Aki tegnap este a Katolikus Keri aulájába eljött a rendezvényre, lélekben feltöltődve távozhatott. Megerősödtünk abban, hogy minden nemzetnek joga van eldönteni, kiket fogad be hazájába és kiket nem. Bízom abban, hogy amikor majd erről tanúságot tehetünk, sokan leszünk ott a népszavazáson.
Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a Civil Összefogás Fórum Népvándorlás c. rendezvényén.