Matta Jázmin Eszter szorgalmas, törekvő, motivált, megbízható, fejlett felelős- és kötelességtudattal rendelkező kreatív és szerény személyiség. Jó tanulmányi eredményű. A 2016-2017-es tanévben például 4,5 volt az év végi átlaga. Kiemelkedő német nyelvből a felkészültsége, amit minden évben tantárgyi dicsérettel jutalmaz a német nyelv tanára. Magatartása, szorgalma példás. Különböző versenyek rendszeres résztvevője. Néhány ezek közül pl. a megyei egészségügyi verseny, ahol csapatban 3. helyezést, vagy a “Múltunk és jelenünk” könyvtárhasználati verseny, ahol szintén csapat tagjaként megyei 2. helyezést ért el. De a Kazinczy lábnyomában; Arany János, Karinthy Frigyes és más versmondó versenyek rendszeres indulója is. A Rotary-klub által szervezett iskolai fordulón német nyelvből több alkalommal részt vett. A sport sem szorul háttérben az életében, amit bizonyít az, hogy újra és újra rajthoz áll az iskola képviseletében a Kossuth-stafétában.
A közösségi életbe szintén bekapcsolódik különböző műsorok szerepelőjeként elsősorban: például az iskolai gálán, évnyitón, költészet napján vagy legutóbb az október 23-i városi ünnepségen. Iskolai rendezvények rendszeres közreműködője.
A Debreceni Egyetemen szeretné folytatni a következő tanévtől tanulmányait. Érdeklődése a turizmus és vendéglátás felé vonzza, emiatt történelemből emelt szintű érettségi vizsgára, német nyelvből pedig nyelvvizsgára készül.

Gratulálok Jázminnak az elismeréshez, kívánok további sikereket és sok szerencsét a felvételihez.